7 Home Remedies voor gerimpelde handen en hoe ze te gebruiken (2023)

In dit artikel:

Uw handen worden constant blootgesteld aan het milieu en zijn daarom vatbaar voor veroudering veroorzaakt door de zon en schade.Gezichtshuid wordt ook onderworpen aan een dergelijke soort blootstelling, maar de meeste mensen volgen een goede huidverzorgingsroutine voor hun gezicht terwijl ze hun handen verwaarlozen.

7 Home Remedies for Wrinkled Hands & How to Use Them (1)

Advertenties

Gecombineerd met natuurlijke veroudering verschijnen rimpels daarom vaak op de handen voor een ander deel van het lichaam.Deze veranderingen kunnen uw jeugdige uiterlijk wegnemen.

Op een positieve noot, het goed om voor de huid op je handen te zorgen door regelmatig reiniging, peeling en hydratatie kan een lange weg gaan in het voorkomen en vervagen van rimpels.U kunt ook natuurlijke huismiddeltjes proberen om rimpels te beheren en de huid glad en gezond te maken.

Oorzaken van gerimpelde handen

Een aantal factoren kan het uiterlijk van rimpels op uw handen veroorzaken, waaronder:

Advertenties

  • Leeftijd:De huid verliest zijn elasticiteit en collageengehalte met de leeftijd, waardoor de huid doordrenkt, breekbaar en rimpels wordt.
  • Overmatige blootstelling aan de zon:Langdurige, onbeschermde blootstelling aan de zon kan de collageen en elastine in uw huid breken, wat leidt naar de vroegeOntwikkeling van rimpels.Dit staat ook bekend als Photoaging.
  • Beroepsoorzaken:Veel werknemers hebben een grotere kans om rimpels op hun handen te ontwikkelen vanwege de aard van hun werk.Ze omvatten schoonmakers, chef -koks, zorgverleners, monteurs, kappers, tandartsen, verpleegkundigen, artsen, machine -operators, schoonheden, bloemisten en bouwvakkers.
  • Handdermatitis:Een inflammatoire huidaandoeningen die ernstige jeuk en droge schilferige huid op handen en handpalmen veroorzaakt, handdermatitis treft ongeveer 10% van de bevolking.De aandoening kan optreden als gevolg van genetische factoren of kan worden geactiveerd door blootstelling aan allergenen of irriterende stoffen.(1)
  • Latex allergie:Een allergische reactie op latex veroorzaakt jeukende, droge, rode uitslag die gerimpeld lijken.Mensen met latexallergieën moeten latexvrije of nitrilhandschoenen gebruiken.
  • Overmatig wassen:Repetitief wassen van de handen kan de barrièrefunctie van de huid verstoren en droge, gekapte en gerimpelde handen veroorzaken.
  • Voedingstekorten:Een tekort aan vitamines of mineralen kan uw huidgezondheid beïnvloeden, wat vaak leidt tot de vroege vorming van rimpels.
  • Frequent gebruik van ontsmettingsmiddel:Het hoge alcoholgehalte van ontsmettingsmiddelen kan leidenHuid droogheiden daarom rimpels.
  • Uitdroging:Optimale hydratatie is van vitaal belang voor de gezondheid van uw huid.Een gebrek aan water in het lichaam kan daarom de elasticiteit van uw huid beïnvloeden en rimpels veroorzaken.
  • Roken:Tabak bevat een overvloed aan carcinogenen en mutagenen, wat kan leiden tot voortijdige veroudering van de huid die zich presenteert in de vorm van rimpels.

Home remedies voor rimpels in handen

De volgende zijn natuurlijke en gemakkelijk beschikbare ingrediënten en behandelingen die u kunt gebruiken om rimpels te vervagen en voortijdige veroudering van de huid te verbeteren.Ze zijn gemakkelijk te gebruiken en kunnen helpen bij het bevorderen van de algehele gezondheid van de huid.

1. Breng olijfolie aan

7 Home Remedies for Wrinkled Hands & How to Use Them (2)

Olijfolie wordt al lang gebruikt voor de behandeling van rimpels.Het voedt de huid met vitamine E en vetzuren die een toename van de collageenvorming oproepen, waardoor rimpels worden vervagen.

Er is aangetoond dat de consumptie van voedingsmiddelen op basis van olijfolie tot op zekere hoogte fotograferen kan voorkomen.(2)

Hoe te gebruiken:

  1. Neem een kleine hoeveelheid olijfolie en masseer het 5-10 minuten voor het slapengaan op je handen.
  2. Bedek je geoliede handen met katoenen handschoenen en was 's ochtends met lauw water.
  3. Herhaal deze remedie elke dag.

2. Gebruik kokosolie

Kokosolie heeft een hoog antioxidantgehalte dat kan helpen voortijdig veroudering te voorkomen door de vrije radicalen te bestrijden die ervoor verantwoordelijk zijn.

Het zorgt ook voor diepe hydratatie aan de huid, vergelijkbaar met minerale oliën, waardoor het wordt geholpen bij de behandeling van rimpels.(3)

Hoe te gebruiken:

  1. Verhit wat extra maagdelijke kokosolie.
  2. Masseer het 5 minuten op je handen met behulp van cirkelvormige bewegingen.
  3. Bedek je handen 's nachts met handschoenen.

3. Massage met aloë vera

7 Home Remedies for Wrinkled Hands & How to Use Them (3)

Aloë Vera is een uitstekend hydraterend middel dat vochtretentie in de huid mogelijk maakt.Er is aangetoond dat aloë vera -extracten de hydratatie en elasticiteit van de huid aanzienlijk kunnen verbeteren.(4)(5)

Advertenties

Aloë Vera helpt ook om vroegtijdige veroudering van de huid te voorkomen.Bovendien verhoogt het hoge polysacharide -gehalte de huidregeneratie.

Hoe te gebruiken:

  1. Extraheer verse aloë vera -gel uit een aloë vera -blad.
  2. Breng de aloë vera -gel op je handen aan en masseer deze een paar minuten binnen.
  3. Spoel het af met lauw water na 15 minuten.

4. Gebruik honing

Honing bevat hydraterende en antioxiderende eigenschappen die kunnen helpen vervagen en rimpels kunnen voorkomen.Bovendien is honing een natuurlijke bevochtiger die de huid gehydrateerd, zacht en glad kan houden.(6)

Hoe te gebruiken:

  1. Dep op wat honing op je handen.
  2. Spoel het na 10 minuten af met lauw water.
  3. Herhaal de remedie twee keer per dag.

5. Maak een overrijpe bananenpasta

7 Home Remedies for Wrinkled Hands & How to Use Them (4)

Bananen zijn natuurlijke vochtinbrengende crèmes die kunnen helpen rimpels op je handen te verminderen.Het wordt ook geladen met ijzer, zink, kalium, magnesium en vitamine A, B en E, die kunnen helpen rimpels te verminderen enBoost de huidverjonging.

Hoe te gebruiken:

  1. Pureer een overrijpe banaan en breng deze op je handen aan.
  2. Laat het 30 minuten aan voordat je het afspoelt met lauw water.

6. Bereid een glycerine -weken voor

Glycerine is een bevochtigingsmiddel dat helpt bij het behouden van huidvocht en daarom helpt bij de behandeling van rimpels door de huid glad en zacht te maken.

Hoe te gebruiken:

  1. Meng 1 theelepel elk rozenwater, glycerine en citroensap.
  2. Breng het mengsel op je handen aan en masseer het in.
  3. Laat het mengsel op zichzelf drogen.

7. Ga voor een behandeling met paraffine

7 Home Remedies for Wrinkled Hands & How to Use Them (5)

Paraffinewas wordt vaak gebruikt bij de behandeling van gerimpelde handen terwijl het vocht vangt door als barrière op te treden.Als gevolg hiervan maakt het de huid zacht en soepel.

Hoe te gebruiken:

  1. Smelt wat paraffinewas met minerale olie over een dubbele ketel.Laat het enigszins afkoelen.
  2. Dompel je geoliede handen een paar seconden in de was.
  3. Zodra de waslaag in de lucht wordt gesloten, duik je je handen weer in de was.
  4. Herhaal het proces om 4-5 lagen was te bereiken en bedek uw handen met handschoenen.
  5. Verwijder na 15-20 minuten de handschoenen en veeg de was af.

Lifestyle verandert om rimpels te beheren

Hier zijn enkele gewoonten die kunnen helpen bestaande rimpels te vervagen en de vorming van nieuwe te voorkomen of uit te stellen:

Advertenties

1. Verhogen uw handen regelmatig

Repetitief wassen van je handen kan ze vatbaar maken voor droogheid.Daarom wordt voorgesteld om handcrème aan te brengen elke keer dat u uw handen wast om te helpenVoorkom de huid droogheiden ruwheid.(7)Dit bevat ook de hydratatie van het water, waardoor hydratatie efficiënter wordt, wat resulteert in een zachte, gladde huid.

2. Drink veel water

7 Home Remedies for Wrinkled Hands & How to Use Them (6)

Het consumeren van optimale hoeveelheden water is essentieel voor het handhaven van lichaamshydratatie en huidvochtspiegels.Drink elke dag minstens 8 glazen water en vermijd het consumeren van alcohol en cafeïne omdat ze uitdroging kunnen veroorzaken.

Advertenties

3. Exfolie uw handen

Uw handen een tot twee keer per week exfoliërenopbouw van dode huidcellenen reinigt poriën.Het helpt de huid ook vocht beter uit de omgeving te absorberen.Bovendien kunnen handcrèmes en lotions de huid beter binnendringen wanneer deze wordt geëxfolieerd.

4. Gebruik retinol

Het gebruik van retinol verwijdert beschadigde huidlagen en verzacht de huid.Het verhoogt ook de productie van collageen en helpt daarom bij de behandeling van rimpel.Het is het beste om 's nachts retinol toe te passen en' s ochtends af te spoelen.

5. Probeer handvullers

Raadpleeg een dermatoloog voor handvullers, die de huid opsporen en daarom rimpels gladstrijken.

De behandeling omvat het injecteren van een vloeistof, op hyaluronzuur gebaseerde vloeistof in de huiddermis, de huid hydrateren en fijne lijntjes afvlakken.Het effect van handvullers kan 6-8 maanden duren.

Advertenties

6. Krijg handschillen

7 Home Remedies for Wrinkled Hands & How to Use Them (7)

Raadpleeg uw dermatoloog over het gebruik van trichloorazijnzuurschillen, die de huid exfoliëren en collageensynthese stimuleren.Deze behandeling maakt de huid glad, zacht en zelfs afgezwakt.U kunt de behandeling om de 3-4 maanden herhalen.

7. Neem bèta -caroteensupplementen

U kunt caroteensupplementen nemen voor rimpelbehandeling en preventie bij het raadplegen van uw arts.

8. Verbeter uw dieet

Consumeer voedsel dat rijk is aan voedingsstoffen en vitamines om de gezondheid van de huid te verbeteren.Neem voedingsmiddelen met veel antioxidanten in uw dieet op om de huidveroudering uit te stellen.Eet raapgroenen, spinazie, boerenkool, amandelen, Zwitserse snijbiet, schaaldieren en vis.

9. Krijg voldoende slaap

Het is wanneer je slaapt dat je huid zichzelf vernieuwt.Daarom is optimale slaap essentieel voor een goede gezondheid en herstel van de huid.

Hoe u rimpels kunt voorkomen

Hoewel natuurlijk ouder worden onvermijdelijk is, kunt u voortijdige veroudering voorkomen, de natuurlijke veroudering vertragen en rimpels uit de buurt blijven door de volgende preventieve stappen te ondernemen:

Advertenties

1. Bescherm uw huid tegen de zon

7 Home Remedies for Wrinkled Hands & How to Use Them (8)

Zonschade en fotoschadebehoren tot de meest voorkomende oorzaken van handwrinkels.Daarom is het van vitaal belang om uw handen te beschermen tegen blootstelling aan de zon.Dit kan worden gedaan door zonnebrandcrème te dragen met SPF 30 of hoger.

Selecteer een breed-spectrum, waterbestendige zonnebrandcrème en breng het elke dag aan voordat u buiten stappen.

2. Gebruik handschoenen

Om uw handen te beschermen tegen overmatige blootstelling aan water of schade door vuil, wordt het aanbevolen om handschoenen te dragen tijdens het reinigen en tuinieren.

3. Gebruik alleen milde zeep

Schakel over naar zachte, milde handzeep in plaats van harde staaf zepen die de huid droog kunnen veroorzaken.Vermijd op dezelfde manier wasmiddelen en vaatwasservloeistof rechtstreeks op uw handen.

Advertenties

4. Vermijd hete luchtdrogers

Droog uw handen niet met hete luchtdrogers, omdat dit de droogheid van de huid kan veroorzaken.Lucht in plaats daarvan je handen uit de lucht of veeg ze met een zachte handdoek af.

5. Beperk bewerkte voedingsmiddelen

Bewerkte voedingsmiddelen die toegevoegde suikers en verzadigd vet bevatten, kunnen leiden tot huidveroudering.Het beperken van hun inname kan mogelijk rimpels langer op afstand houden.

6. Stop met roken

7 Home Remedies for Wrinkled Hands & How to Use Them (9)

Roken is een veel voorkomende oorzaak van vroegtijdige veroudering en een slechte gezondheid van de huid.Het is het beste om het helemaal te vermijden.

Laatste woord

Huidveroudering is een natuurlijk proces en wordt vaak voor het eerst opgemerkt in de vorm van rimpels op de handen en gezicht.Deze leeftijdsgebonden verandering, gecombineerd met constante blootstelling aan omgevingsfactoren zoals schade door de UV-stralen, kan op jonge leeftijd leiden tot de ontwikkeling van rimpels.

Omdat de huid op je handen dun en gevoelig is, vereist het constante zorg om rimpels en andere huidproblemen te voorkomen.Er wordt voorgesteld om dagelijks zonnebrandmiddelen, vochtinbrengende crèmes en milde reinigingsmiddelen te gebruiken.Bovendien kunt u verschillende natuurlijke remedies of behandelingen op kantoor proberen om de bestaande rimpels te verminderen en de vorming van nieuwe te voorkomen.

Referenties

  1. Aggarwal US, Besarwalwal RK, Gupta R, Agawal P, Napalia S. Hand Eczeem.Indian Journal of Dermatology.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/aarticles/pmc4Gepubliceerd mei
  2. Purba MB;Kouris-blazos a;Wattanapenpaiboon n;Lukito W;Rothenberg Em;Steen BC;Wahlqvist ml;Huidrimpels: kan voedsel een verschil maken?Journal of the American College of Nutrition.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/11293471/.
  3. VM;AALV-R.Een gerandomiseerde dubbelblind gecontroleerde studie waarbij extra maagdelijke kokosolie wordt vergeleken met minerale olie als vochtinbrengende crème voor milde tot matige xerose.Dermatitis: contact, atopisch, beroepsmatig, medicijn.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/15724344/.
  4. P.M;DBSEGLRMC.Vochtend effect van cosmetische formuleringen die aloë vera -extract bevatten in verschillende concentraties beoordeeld door bio -engineeringtechnieken van de huid.Huidonderzoek en -technologie: Official Journal of International Society for BioGineering and the Skin (ISBS) [en] International Society for Digital Imaging of Skin (ISDIS) [en] International Society for Skin Imaging (ISSI).https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/17026654/.
  5. Binic I, Lazarevic V, Ljubenovic M, Mojsa J, Sokolovic D. Huidveroudering: natuurlijke wapens en strategieën.Evidence-based complementaire en alternatieve geneeskunde: ECAM.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/pmc3569896/.Gepubliceerd 2013.
  6. L;BBC.Honing in dermatologie en huidverzorging: een overzicht.Journal of Cosmetic Dermatology.https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24305429/.
  7. KAMPF G, Ennen J. Regelmatig gebruik van een handcrème kan de droogheid en ruwheid van de huid verzwakken veroorzaakt door frequente handwas.BMC -dermatologie.https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/pmc1397860/.Gepubliceerd 13 februari 2006.
  • Was dit artikel behulpzaam?
  • JA BEDANKT!NIET ECHT

Verspreid de liefde❤️

Advertenties

Advertenties

FAQs

Wat te doen bij rimpels op handen? ›

Breng gedurende de dag regelmatig de crème of lotion van keuze aan. Dit helpt de elasticiteit van de huid te behouden. Tot slot, exfoliëren: een droge huid is er eentje met veel dode huidcellen. Gebruik bijvoorbeeld een milde peeling voor het lichaam om zachtjes te scrubben en smeer daarna in met een lanolinecrème.

Hoe krijg je weer jonge handen? ›

Smeer overdag een (hand)crème met vitamine C, niacinamide, retinol of zoethoutwortelextract. Die ingrediënten verminderen tekenen van huidveroudering, remmen de aanmaak van pigment en versterken en verstevigen je huid. Exfolieer je handen 's avonds met een exfoliant op basis van glycolzuur.

Waarom gerimpelde vingers? ›

De 'groeven' in de vingers zorgen op een nat oppervlak voor een betere afwatering. Het water vloeit makkelijker en sneller weg, waardoor je je beter kunt vasthouden.

Hoe kom je van oude handen af? ›

Wat kunt u doen tegen verouderde handen? Een mooi begin is om uw handen iedere avond rijkelijk in te smeren met een voedende handcrème. Smeer daarbij één keer per week de handen in met Bepanthen, steek ze in een paar katoenen handschoenen en hou deze aan tijdens het slapen.

Hoe Verjong je je handen? ›

Een filler-behandeling of een behandeling met Skinboosters biedt een goede en natuurlijke oplossing tegen oude handen. Met behulp van een filler of Skinboosters kunnen we het volume van uw oude handen herstellen waardoor uw handen er jeugdig en zacht uitzien en niet meer uw ware leeftijd verraden.

Is Rituals handcrème goed? ›

Rituals - The Ritual of Karma Instant Care Hand Lotion

Deze The Ritual of Karma Hand Lotion van Rituals is een luxe handbalsem en is de beste handcrème om droge handen te verzachten en te verzorgen. De natuurlijke ingrediënten van heilige lotus en witte thee zorgen voor een heerlijke zoete en romige geur.

Wat is de beste handcrème? ›

Handcrèmes: dit zijn de 7 fijnste van het moment
  • Elizabeth Arden Eight Hour Cream. Elizabeth Arden Eight Hour Cream. ...
  • O'Keeffe's Working Hands Handcrème. ...
  • Rituals The Ritual of Sakura Hand Balm. ...
  • Herôme Daily Protection Handcrème. ...
  • BIOTHERM BIOMAINS Handcrème. ...
  • Chanel La Crème Main Texture Riche. ...
  • Hand and nail treatment cream.
Dec 26, 2022

Wat maakt een gezicht ouder? ›

Minder botweefsel

Ons hoofd wordt kleiner door het krimpen van de schedel. Het onderhuids vet in het gezicht zakt naar beneden. De huid wordt daardoor te groot voor het kleiner wordende hoofd, met rimpels en holle oogkassen als gevolg.

Welke leeftijd verandert je gezicht? ›

Vanaf de leeftijd van circa 25 jaar beginnen de eerste tekenen van huidveroudering zichtbaar te worden aan het huidoppervlak. Eerst verschijnen er fijne lijntjes en in de loop van de tijd worden rimpels, volumeverlies en verlies van dichtheid zichtbaar. Onze huid wordt om verschillende redenen ouder.

Hoe verandert je gezicht? ›

De aanmaak van elastine en collageen in de huid wordt bij het ouder worden steeds minder. Hierdoor wordt de huid minder elastisch, dunner en kan zich minder aanpassen aan het onderliggende volume. Doordat ook de schedel krimpt en het onderhuidse volume afneemt, wordt de huid “te groot voor het gezicht”.

Waarom krijg je rimpels als je lang in het water zit? ›

Keratine en bloedvaten

Het hele huidoppervlak bestaat uit dode eiwitcellen, keratine genaamd. Als dit laagje keratine lang in het water ligt, trekt het water aan en begint op te zwellen. De vorming van de rimpels begint echter pas wanneer de bloedvaten onder de huid zich beginnen te vernauwen.

Waarom is mijn huid zo rimpelig? ›

Het ligt vast in onze genen wanneer fijne lijntjes en rimpels ongeveer ontstaan, hoe onze vochthuishouding in de huid is en de mate van collageen en elastiene (de stevigheid). Daarnaast ontstaat huidveroudering door externe factoren. Denk daarbij aan uv-straling, roken, mimiek, huidverzorging en alcohol.

Kan je dikkere vingers krijgen? ›

Vingers zijn 's ochtends dikker dan 's avonds. Ook wisselingen in omgeving, eetgewoontes, ziekte, zout opname, medicijnen en niet te vergeten zwangerschap kan je vingerdikte beïnvloeden. Standaard ringmaten – Verschillende landen en merken werken vaak met verschillende ringmaten, een echte standaard is er dus niet.

Hoe krijg je rimpels snel weg? ›

Met deze tips voorkom en verminder je rimpels
  1. Gebruik een zonnebrandcrème. ...
  2. Blijf zo veel mogelijk uit de zon. ...
  3. Gebruik dagelijks een dagcrème. ...
  4. Verhoog je vitamine E inname. ...
  5. Masseer je gezicht. ...
  6. Verwijder je make-up op de juiste manier.
Apr 18, 2022

Kunnen bestaande rimpels verdwijnen? ›

Er zijn twee soorten rimpels: dynamische rimpels die vanzelf weer verdwijnen, bijvoorbeeld wanneer je fronst, lacht of met je ogen knippert. De rimpels waar niemand op zit te wachten, zijn permanente rimpels. Een jonge huid is elastisch en daarom herstelt die zich beter van dynamische rimpels.

Kan je rimpels wegwerken? ›

Er zijn verschillende behandelingen mogelijk om rimpels, groeven en fijne lijntjes te verminderen of te verwijderen. Zo kun je kiezen voor een fractionele laserbehandeling, een medische peeling of injectables zoals botox en fillers.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Manual Maggio

Last Updated: 04/12/2023

Views: 6734

Rating: 4.9 / 5 (49 voted)

Reviews: 88% of readers found this page helpful

Author information

Name: Manual Maggio

Birthday: 1998-01-20

Address: 359 Kelvin Stream, Lake Eldonview, MT 33517-1242

Phone: +577037762465

Job: Product Hospitality Supervisor

Hobby: Gardening, Web surfing, Video gaming, Amateur radio, Flag Football, Reading, Table tennis

Introduction: My name is Manual Maggio, I am a thankful, tender, adventurous, delightful, fantastic, proud, graceful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.