Ben je het zat om te bewijzen dat je geen robot bent?Zeg vaarwel tegen Captcha Boxes. (2023)

Luisteren

6 minuten tot 6 min min miniek min van 6 min

Opmerking

GeschenkArtikel

Dit artikel is een voorbeeld van de nieuwsbrief van de Tech Friend.Registreer hierOm het elke dinsdag en vrijdag in je inbox te krijgen.

Je hebt waarschijnlijk Captchas gezien - puzzels die je vragen om alle fietsen in een afbeelding uit te kiezen of letters te ontcijferen die in squiggly lijnen zijn geschreven.

Tech is niet je vriend.We zijn.Meld u aan voor de tech -vriendnieuwsbrief. Arrowright

Deze raadsels zijn ontworpen om je concerttickets te laten kopen of je aan te melden voor Netflix, maar houd iemand buiten die computers gebruikt om een bankwebsite te hameren met nepcreditcardtoepassingen of in dienstRapid-fire software om consoles van videogames te kopenVoordat je een kans hebt.

Het probleem is dat captcha's niet goed werk doen om bots te stoppen.En voor de rest van ons verspillen ze tijd en oogsten ze onze persoonlijke informatie.

Captchas blijven gedeeltelijk bestaan omdat er geen betere opties zijn geweest om fraude of geautomatiseerde software te stoppen.Ten slotte komen er echter meer technologieën om Captchas op hun sterfbed te zetten.

Advertentie

Een uitgangspunt achter de Captcha-killers ondersteund door bedrijven als Apple is dat in plaats vanJijAls je een puzzel oplossen, moet je computer uitdagingen oplossen om te bewijzen dat je mens bent.Je hoeft niets te doen.

Captchas zijn een kleine ergernis, maar ze zijn ook nog een stodgy technologie die je leven moeilijker maakt, niet eenvoudiger.Leuk vindenOnline wachtwoordenInApp Stores, Captchas hebben een goede reden om te bestaan, maar ze hebben zich lang aan het leven vastgehouden nadat de nadelen opwegen tegen de voordelen.

Laten we het hebben over waarom captcha's aanhouden om je te irriteren, en waarom er hoop is dat ze langzaam kunnen sterven.

Waarom captcha's zo verschrikkelijk zijn

Het doel van Captchas is om te bewijzen dat je een mens bent door een taak te doen die (in theorie) alleen een persoon kan doen.

De eenvoudigste versie van een captcha is een doos dat u controleert met de tekst: "Ik ben geen robot."De gecompliceerde versies van een captcha zijn duivels:

Wie deze captcha ontwerpt ...
ik haat jepic.twitter.com/aCh1Ir5zOb

- 𝚉𝚊𝚗𝚎𝚕❖𝚃𝚘𝚗𝚋𝚎𝚛𝚛𝚢 (@slayer_sama)10 juli 2023

Hoewel Captchas voor mensen moeilijk kan zijn, zijn ze niet zo effectief in het bewijzen van menselijkheid.

Advertentie

Kunstmatige intelligentie heeftVele soorten captcha's opgelost voor jaren.Onlangs,Chatgpt heeft enkele puzzels gekraaktvanmensen voor de gek houdenin het oplossen van captchas.Bedrijven ookBetaal legers van werknemersom captchas in bulk in te vullen.

Hoe meer mensen en machinesZoek manieren om rond te komenCaptchasas,De hardere bedrijven hebben ze gemaakt.Dit creëert een doomlus van irritatie die je misschien wegjaagt van het kopen van dingen of toegang hebben tot je accounts.

Forter, die winkels helpt bij het stoppen van fraude, zei dat voor elke dollar een bedrijf verliest aan nep -transacties, het $ 30 afwijst door legitieme klanten ten onrechte te blokkeren of te ontmoedigen, inclusief door het gebruik van CAPTCHA's.

"Captchas zijn tot op zekere hoogte tot op zekere hoogte gebroken", zegt John Graham-Comping, chief technology officer van het beveiligingsbedrijf Cloudflare.

Advertentie

De gegevens van CloudFlare laten zien dat mensen gemiddeld 25 seconden nemen om een Captcha op te lossen."Ze zijn een geweldige tijdverspilling," zei Graham-Cumming.

CAPTCHAS EIGEN ook uw privacy in gevaar.Wanneer u een captcha tegenkomt, kan de technologie een permanent record van uw telefoon of computeridentiteit bijhouden die overal kunt volgen waar u online gaat.

Ze zijn ook meestal moeilijk voor mensen met een laag zicht of andere handicaps.

De potentiële captcha -moordenaars zijn hier

Wat verandert zijn nieuwere benaderingen die je niet laten bewijzen aan een computer die je mens hebt - wat, laten we eerlijk zijn, een gek idee is.

In plaats daarvan steunen machines het kanaal naar elkaar om uit te zoeken wie een legitieme webbezoeker is en wie niet.

Als je bijvoorbeeld tickets voor een voetbalspel probeert te kopen, is het gooien van een captcha naar je toe een traditionele manier om te voorkomen dat mensen software gebruiken om tickets te hamsteren.

Advertentie

In plaats daarvan, zei Graham-Cumming, kunnen de computersystemen van het ticketbedrijf uw webbrowser uitdagen om een willekeurig stuk tekst te tekenen.

Het kan dan zoeken naar aanwijzingen in de kleine verschillen in lettertypen tussen de Chrome -webbrowser op een Mac en Windows -computer die signaleert dat een browser wordt bestuurd door geautomatiseerde software en geen echte persoon.

Mensen spelen ook met een computermuis of verplaatsen een touchscreen-telefoon op een 'zeer menselijke manier', zei Graham-Cumming, dus de ticketingcomputer kan uitkomen hoe de cursor beweegt.

Apple zegt dat een ticketing -app ook kan detecteren of u bent aangemeld bij uw Apple -account en daarom is de ticketkoper waarschijnlijk een persoon in plaats van geautomatiseerde software.

Het beste scenario is dat dit allemaal gebeurt zonder dat je iets doet.De computer op het ticketing-einde is het maken van een ja-of-nee-beoordeling over de vraag of de computer aan uw kant botachtig gedrag vertoont.

Advertentie

Er is ook scheiding tussen u en de ticketwebsite om uw identiteit en informatie privé te houden.

Deze benaderingen gebruiken een technologische standaard die wordt genoemdprivacypa'sDat wordt ondersteund door bedrijven zoalsAantrekken, Google,Cloudflareen zijn concurrentSnel.

Carlos Alvarez, de Chief Technology Officer van Ticketmaster, zei dat de ticketverkoper ook machine-tot-machine scoresystemen gebruikt om legitieme ticketkopers uit scalpers te regelen met behulp van software.

Alvarez zou geen details morsen over welke computer de ticketservice signaleert om bots van de rest van ons te onderscheiden.Hij zei dat er geen technologie op zichzelf zal stoppen met ticketbots.

Er zullen ook manieren zijn om deze niet-Captcha-technologieën.Zolang vergrendelde poorten op internet bestaan, hebben mensen manieren gevonden om rond of door hen heen te gaan.

Advertentie

De uitdaging is om een evenwicht te vinden tussen het gemakkelijk maken om tickets te kopen en tegelijkertijd wegversperringen op te zetten voor fraudeurs of hamsters.Captcha's vinden niet meer de juiste balans.

"Captchas zijn zo'n nachtmerrie voor mensen dat er iets beters moest komen," zei Graham-Cumming.

Een kleine overwinning

Als je je afvraagt of er iets is dat je kunt doen om minder gekke captchas te zien ... sorry, niet echt.

De websites en apps die u gebruikt, zijn degenen die bepalen of u een captcha ziet en welke vorm het aanneemt.

Experts in online beveiliging vertelden me dat als u technologieën gebruikt die bedoeld zijn om uw online activiteit te beschermen, zoals een virtueel privénetwerk (VPN) vanApple's iCloud Private Relay, misschien zie je meer captchas.

Het is misschien ook meer kans om CAPTCHAS te raken op minder geavanceerde websites dan op grote sites die slimmer zijn om te verifiëren dat u een legitieme klant bent.

En als je je afvraagt, zoals ik deed, waarom de afbeelding van het picking van beeld je altijd lijkt te vragen om snapshots te identificeren van hetzelfde handvol items zoals fietsen, bussen en motorfietsen, komt dat omdat die afbeeldingen zijn afkomstig van Google's Street View.(Google bezit populaire Captcha-genererende technologieën.)

Fietsen en motorfietsen zijn te zien op openbare straten, en mensen herkennen ze (meestal), ongeacht uit welk land ze komen, zei Dan Woods, van online beveiligingsbedrijf F5 Inc. (Woods werkte ooit op een Captcha-oplossende klikboerderij enschreef erover.))

En wanneer we captcha's oplossen zoals degenen die ons vragen om afbeeldingen van bussen te identificeren, zijn we datAI -systemen van het bedrijfstrainingen.

Helpdesk: technologie voor u laten werken

Helpdeskis een bestemming gebouwd voor lezers die de controle die in het dagelijks leven wordt gebruikt, beter wil begrijpen en de controle over de technologie willen nemen.

Neem controle:Meld u aan voor de nieuwsbrief van de Tech FriendOm rechtstreeks praten en advies te krijgen over hoe u uw technologie voorgoed tot een kracht kunt maken.

Technische tips om uw leven gemakkelijker te maken:10 tips in TrucsPas iOS 16 aan|5 tips om uw gadget te makenBatterijen gaan langer mee|Hoe u de controle over eenGehakte sociale mediaAccount |Hoe te voorkomen dat ik voor en kan vallenVerkeerde informatie verspreidenonline

Gegevens en privacy: Een gids voor elke privacy -instelling die u nu moet veranderen.We zijn door de Instellingen voor de meest populaire (en problematische) services om u aanbevelingen te geven.Google|Amazone|Facebook|Venmo|Aantrekken|Android

Een vraag stellen:Stuur de helpdesk uw vragen over persoonlijke technologie.

Meer technologie in je leven

Hand samengesteld

 • Trainingsinhoud neemt sociale media over.Hier leest u hoe u het kunt verbannen. 15 maart 2023Trainingsinhoud neemt sociale media over.Hier leest u hoe u het kunt verbannen. 15 maart 2023
 • Wil je minder drinken in 2023?Deze gewoonte-tracking-apps kunnen helpen. Diende december 2022Wil je minder drinken in 2023?Deze gewoonte-tracking-apps kunnen helpen. Diende december 2022
 • Het lange, eenzame wachten om een gehackt Facebook -account te herstellen 21 november 2022Het lange, eenzame wachten om een gehackt Facebook -account te herstellen 21 november 2022

FAQs

How do I fix CAPTCHA error in Chrome? ›

 1. Reboot Your Router.
 2. Update Your Web Browser Version.
 3. Deactivate Your Web Browser's Extensions.
 4. Disable Your VPN.
 5. Turn Off Your Computer's Proxy Service.
 6. Run a Full Virus Check on Your Computer.
 7. Reset Your Web Browser.
 8. Resolve reCAPTCHA Issues to Successfully Submit Online Forms.
Sep 9, 2022

Why is Google asking me if I'm a robot? ›

Google has explained it by saying that CAPTCHA can be triggered by an automated process sometimes caused by spambots, infected computers, email worms, or SEO tools. You simply need to verify it by entering the characters or clicking the correct image, and you are done.

How do I fix a CAPTCHA error? ›

Restart your browser to rule out temporary glitches. Switch your browser to ensure the problem isn't with your browser. Restart your router to clean its short-term memory (cache). Disable any auto-CAPTCHA solver you have installed or enabled on your computer.

What is the real reason for CAPTCHA? ›

CAPTCHA helps protect you from spam and password decryption by asking you to complete a simple test that proves you are human and not a computer trying to break into a password protected account.

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Delena Feil

Last Updated: 24/12/2023

Views: 6246

Rating: 4.4 / 5 (45 voted)

Reviews: 84% of readers found this page helpful

Author information

Name: Delena Feil

Birthday: 1998-08-29

Address: 747 Lubowitz Run, Sidmouth, HI 90646-5543

Phone: +99513241752844

Job: Design Supervisor

Hobby: Digital arts, Lacemaking, Air sports, Running, Scouting, Shooting, Puzzles

Introduction: My name is Delena Feil, I am a clean, splendid, calm, fancy, jolly, bright, faithful person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.