Central Florida is een hotspot voor melaatsheid, zegt rapport |CNN (2023)

Central Florida is a hot spot for leprosy, report says | CNN (1)

Een nieuw rapport zegt dat Central Florida een van de hoogste percentages lepra heeft in de VS.

CNN-

Toen een 54-jarige landschapsarchitectuur in een Orlando-dermatologiekliniek kwam met een vlakke, pijnlijke uitslag, nam Dr. Rajiv Nathoo vijf of zes biopsieën.De uitslag verspreidde zich van de ledematen van de man naar zijn gezicht, maar eerdere artsen waren stomverbaasd door wat het veroorzaakte.

De biopsieresultaten bevestigden het voorgevoel van Nathoo, een diagnose die hij beschreef als iets "je leest in je studieboeken": lepra.

De man had echter niet de voor de hand liggende risicofactoren die de meeste artsen zouden verwachten met de moeilijk te krijgen infectie.Dus nadat hij een cluster van andere gevallen in het gebied had opgemerkt, begon Nathoo, een dermatoloog en complexe kliniekdirecteur voor geavanceerde dermatologie en cosmetische chirurgische klinieken in Orlando, te vermoeden dat Central Florida een onverwachte lepra -broeinest kon zijn.

Nu waarschuwt zijn team dat andere zorgverleners op zoek zijn naar soortgelijke gevallen in het gebied.

Volgens aonderzoeksbriefGepubliceerd door Nathoo en zijn collega's in het tijdschrift opkomende infectieziekten, heeft Central Florida gemeld tot de hoogste percentages lepra in de Verenigde Staten.

In 2020 werden 159 gevallen landelijk gemeld, vergeleken met 200.000 nieuwe gevallen elk jaar over de hele wereld, volgens deWereldgezondheidsorganisatie.De nieuwe brief zegt dat Central Florida goed was voor 81% van de gevallen in Florida en bijna 1 van de 5 lepra -zaken landelijk.

Bestand - Deze foto 2014 die beschikbaar is gesteld door de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention toont een voedende vrouwelijke Anopheles Gambiae -mug.De soort is een bekende vector voor de parasitaire ziektemalaria.De Verenigde Staten hebben de afgelopen twee maanden vijf gevallen van malaria verspreid door muggen zien verspreiden ... de eerste keer dat er in 20 jaar een lokale verspreiding is geweest.Er waren vier gevallen gedetecteerd in Florida en één in Texas, volgens een gezondheidswaarschuwing uitgegeven maandag 26 juni 2023, door de CDC.(James Gathany/CDC via AP, File) James Gathany/CDC/AP/File -gevallen van lokaal verworven malaria -opkomst tot zes in Florida

Ook bekend als de ziekte van Hansen, wordt lepra veroorzaakt door de bacteriën Mycobacterium leprae, die zenuwen onder de huid aanvalt.Wetenschappers zijn dat niethelemaal zekervan hoe het zich verspreidt, maar de meeste geloven dat het via druppeltjes wordt verzonden wanneer een besmette persoon hoest en niest.De veelzeggende symptomen omvatten laesies en uitslag die gevoelloos zijn of geen sensatie hebben vanwege de betrokkenheid van zenuwen.

Negen-gebalte gordeldieren in de zuidoostelijke Verenigde Staten kunnen ook de bacteriën dragen, en genstudies hebben menselijke infecties gekoppeld aan de lepra-stammen die worden gedragen door gordeldier, hoewel het niet altijd duidelijk is hoe mensen met gordadillo-gearreerde bacteriën tegenkomen.Veel patiënten kunnen zich niet herinneren ooit contact te hebben met de dieren.

De ziekte wordt niet overgedragen door casual contact, zoals handen schudden of naast een besmette persoon zitten.In plaats daarvan vereist spread langdurig nauw contact met iemand die gedurende vele maanden onbehandelde lepra heeft, volgens de Amerikaanse Centers for Disease Control and Prevention.Ongeveer 95% van de mensen is niet vatbaar voor de infectie omdat hun immuunsysteem genetisch is geprogrammeerd om het te weerstaan.

Als gevolg hiervan is lepra een zeldzame ziekte in de Verenigde Staten.Historisch gezien treffen de meeste gevallen van lepra in de VS mensen die naar landen reizen met een hoog aantal ziekten of die worden blootgesteld aan gordeldieren die de ziekte dragen.

Maar er zijn gevallen waarin artsen nooit weten hoe een persoon is blootgesteld.

“In bepaalde staten zien we meer gevallen dan andere.Florida is een van hen, 'zei Dr. Linda Adams, hoofd van de Laboratory Research Branch bij het National Hansen's Disease Program, een federaal programma dat de behandeling coördineert voor Amerikanen die worden gediagnosticeerd.“In al deze gebieden zien we wel gevallen die we niet kunnen uitleggen.Er is bijvoorbeeld geen buitenlands reizen geweest, of geen contact met gordeldieren. "

De 54-jarige man in het nieuwe rapport vertelde zijn artsen dat hij de staat Florida nooit had verlaten en geen blootstelling had aan gordeldieren en geen uitgebreide interactie met mensen uit landen met een hoge percentages lepra, hoewel hij er veel van had uitgegevenTijd buitenshuis.

Ongeveer 34% van de nieuwe gevallen tussen 2015 en 2020 had die traditionele risicofactoren niet, volgens de onderzoeksbrief.In plaats daarvan lijken de mensen lokaal te zijn besmet, een bevinding die suggereert dat lepra endemisch is geworden in Florida, zegt de brief.

Experts zijn het erover eens dat lepra endemisch wordt in de regio.Maar dat hoeft geen paniek voor de volksgezondheid te veroorzaken, zei Dr. Nicole Iovine, Chief Hospital Epidemioloog aan het University of Florida Health Shands Hospital."Endemisch" betekent gewoon dat er regelmatig een ziekte in een regio in een regio is, maar niet dat het percentage klimt, legde ze uit.

"Het is nog steeds echt zeldzaam," zei Nathoo.“Deze cijfers zijn hier nog steeds relatief super laag.We zijn er niet zo mee bezig. "

Bestand - Auto's en puin van Waste Homes Line A Canal in Fort Myers Beach, Fla., 5 oktober 2022, een week na de doorgang van Hurricane Ian.Orkaan Ian verwarde een belangrijk computervoorspellingsmodel en creëerde uitdagingen voor voorspellers en inwoners van Florida.Rebecca Blackwell/AP gevaarlijke vleesetende bacteriële infecties namen toe in Florida na orkaan Ian

Nathoo heeft de klinische dossiers van 15 door biopsie bewezen lepra-gevallen die de afgelopen vijf jaar in Oost-Orlando en Volusia County zijn geclusterd echter opgespoord.Veertien van hen hebben niet buiten de Verenigde Staten gereisd en geen van hen is op enigerlei wijze met elkaar verbonden.

Hoewel er een "sterke geografische voorkeur is" voor de ziekte in centraal Florida, is er een misvatting bij artsen dat lepra alleen gebeurt in buitenlands geboren mensen of alleen in mensen met blootstelling aan negen banddirector, volgens Dr. Charles Dunn, eenStudieauteur en hoofdbewoner bij klinieken voor geavanceerde dermatologie en cosmetische chirurgie.

Omdat hun patiënten die traditionele risicofactoren misten, gelooft Dunn dat het de moeite waard is om die veronderstellingen te verdrijven.Hoewel gordeldieren het 'voorbeeldboekvoorbeeld' zijn, is er geen perfecte vector voor melaatsheid die de medische gemeenschap kan lokaliseren, voegde hij eraan toe.De meeste mensen hebben tenslotte geen langdurig contact met negen-banded Armadillos.

“Dat was de kern van onze paper, om te zeggen: 'Hé, deze kerel liep onze kliniek binnen.We hebben hem gediagnosticeerd en als we naar onze database van mensen in Florida kijken, lijken ze hier te zijn geaggregeerd ', zei Nathoo."Dat is iets om gewoon in de gaten te houden."

Toch maakt het cluster van potentieel endemische gevallen in centraal Florida zorgen voor iovine.Onbehandeld achtergelaten, kan de ziekte de handen en de voeten verlammen, blindheid veroorzaken en vingers en tenen veroorzaken om te verkorten.De infectie is geneesbaar, maar de behandeling omvat een combinatie van antibiotica die een paar jaar overgenomen zijn.

Ook kan een remedie geen dingen zoals zenuw- of huidschade oplossen bij mensen wier diagnose is vertraagd, wat een veel voorkomende situatie is in de VS, waar artsen niet gewend zijn om de ziekte te zien.

Een van de uitdagingen met melaatsheid is hoe langzaam de bacteriën groeien.Afhankelijk van het type infectie, volgens deCDC, het kan tot 20 jaar duren om symptomen te ontwikkelen zoals bleke verdoofd vlekken, uitslag, zweren en laesies.

Gezien die vertraging kan het een uitdaging zijn om de bron en verspreiding van een lepra -infectie te volgen.En omdat de meeste artsen 'nooit een geval van lepra zullen zien,' zei Iovine, is het eerst vaak verkeerd gediagnosticeerd.

"Ik weet zeker dat patiënten maandenlang gaan zonder een correcte diagnose," zei ze."Ik zou zeggen dat dat veel meer de norm is."

Krijg de wekelijkse nieuwsbrief van CNN Health

Meld u hier aan om te krijgenDe resultaten zijn in met Dr. Sanjay GuptaElke dinsdag van het CNN Health Team.

In het casusrapport van de nieuwe studie had de patiënt vijf jaar klinische tekenen van melaatsheid voordat hij naar Nathoo kwam en werd gescreend op de ziekte van Hansen.Daarvoor hadden meerdere providers hem verteld dat ze niet zeker wisten wat zijn toestand was.

Aanbieders die lepra identificeren, moeten dit binnen 24 uur aan de afdeling Staatsgezondheid melden, waarna het ziekteprogramma van National Hansen gespecialiseerde antibiotica naar hun kantoor wordt verzonden en een proces van contacttracing begint.

"De symptomen van lepra worden vaak gemist, en dus is het gewoon niet op de radar van de dermatoloog," zei Adams."Het is niet het eerste waar ze aan denken als ze zoiets zien."

Brenda Goodman van CNN heeft bijgedragen aan dit rapport.

FAQs

Is Florida a hotspot for inflation? ›

A vexing inflation problem in the Sunshine State

In Florida, the state's growing population has been pushing up inflation — particularly via housing costs. It's a trend that accelerated during the pandemic, when remote work gave some Americans the freedom to relocate, economists say.

How is Florida's economy doing right now? ›

The Sunshine State's economy is white hot. Overall growth is among the strongest in the nation, with the job market to match as workers flood into the state. Florida's housing market, which is notoriously prone to booms and busts, is well-balanced for the time being.

Is inflation worse in Florida? ›

Florida is home to the tri-city area with the highest inflation in the country, a recent WalletHub analysis found.

Why is Florida's inflation rate so high? ›

That's partly due to rising interest rates but also to strong demand, given that Florida is the fastest-growing state in America.

Why Florida's inflation is now the worst in the US? ›

The shrinking supply and increasing demand for a house in the state have pushed prices higher than ever. Housing costs account for a significant portion of the CPI, meaning that Florida's high inflation rates are being driven primarily by the shortage of homes.

What city has the highest inflation rate in us? ›

A new analysis from the personal finance site WalletHub found that the area in Florida surrounding Tampa, St. Petersburg and Clearwater has the highest inflation rate in the country.

What city in Florida has the best economy? ›

The Miami Metropolitan Area has the highest GDP of all the metro areas in Florida with $344.9 billion in 2017. This is more than twice the number of the next metro area, the Tampa Bay Area, which has a GDP of $145.3 billion.

Why people are moving out of Florida? ›

However, an increasing number of people are choosing to leave the Sunshine State for various reasons. In this article, we'll delve into three primary reasons why people are opting to leave Florida, including escaping high costs, grappling with insurance challenges, and contending with the state's climate complexities.

Are the rich moving to Florida? ›

Using data from the IRS and the 2021 tax year, SmartAsset measured net migration patterns (the inflow of new high earners minus the outflow) among young professionals ages 26 to 35 bringing in at least $200,000 a year. Florida gained a net 2,175 people in this cohort; Texas gained a net 1,909.

Is Florida becoming unaffordable? ›

Rising Mortgage Rates and Insurance Premiums

A surge in the housing market is often accompanied by escalating mortgage rates and insurance premiums. Florida is no exception. The hikes have eaten into the state's affordability, once a prime attraction for its residents and newcomers.

Who does inflation hurt the most? ›

Low-income households most stressed by inflation

Prior research suggests that inflation hits low-income households hardest for several reasons. They spend more of their income on necessities such as food, gas and rent—categories with greater-than-average inflation rates—leaving few ways to reduce spending .

What state is number 1 in inflation? ›

Florida has the highest inflation rate in the country. Here's why. The soaring housing prices for Floridian renters and homeowners – driven by waves of people moving to Florida – is putting the state at the top of the list for highest inflation rates in the country.

Why is Florida so expensive right now? ›

As the Sunshine State continues to struggle with a catastrophic inflation rate that is three times the national average, its affordability crisis is attributed primarily to skyrocketing housing costs and soaring home insurance rates.

How much is the cost of living in Florida? ›

According to the Bureau of Economic Analysis, the average cost of living per person in Florida is around $50,689 annually. It's also worth noting that in terms of Personal Consumption Expenditure (PCE), Florida saw the third-largest increase between 2021 and 2022.

What is the projected inflation rate for 2023? ›

On the basis of these monthly inflation forecasts, average consumer price inflation should be 4.4% in 2023 and 4.1% in 2024, compared to 9.59% in 2022 and 2.44% in 2021.

What state is number one for inflation? ›

The soaring housing prices for Floridian renters and homeowners – driven by waves of people moving to Florida – is putting the state at the top of the list for highest inflation rates in the country. There are three main contributors keeping inflation high in Florida: The number of people moving to the state.

What is the average inflation rate in Florida? ›

September 2023
Prices (BLS/Haver, AAA)
Most Recent12 Mo. Prior
CPI-U Inflation3.0%9.1%
"Core" CPI Inflation4.3%6.3%
National Gas/gal. Updated 9/15/23 12:00 AM$3.87$3.70
3 more rows

Has Florida cost of living gone up? ›

Data provided by the Joint Economic Committee of Congress indicates that Florida's inflation rates surpassed the national average nearly two years ago in November 2021. The state has maintained its position relative to the rest of the country.

What is the Florida inflation Act? ›

The Inflation Reduction Act and Bipartisan Infrastructure Law make it more affordable for Americans to purchase energy efficient appliances when they need to, make repairs around their homes, and save money on their utility bills each month through rebates covering 50-100% of the cost of installing new electric ...

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Gov. Deandrea McKenzie

Last Updated: 20/12/2023

Views: 6248

Rating: 4.6 / 5 (46 voted)

Reviews: 85% of readers found this page helpful

Author information

Name: Gov. Deandrea McKenzie

Birthday: 2001-01-17

Address: Suite 769 2454 Marsha Coves, Debbieton, MS 95002

Phone: +813077629322

Job: Real-Estate Executive

Hobby: Archery, Metal detecting, Kitesurfing, Genealogy, Kitesurfing, Calligraphy, Roller skating

Introduction: My name is Gov. Deandrea McKenzie, I am a spotless, clean, glamorous, sparkling, adventurous, nice, brainy person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.